Vědecká studie zjistila v javorovém sirupu přítomnost 20 antioxidantů bojujících proti chorobám.
Podle vědecké studie vedené Univerzitou Rhode of Island, výzkumník Dr. Navindra Seer nalezl v javorovém sirupu více jak 20 složek, které prozívají lidskému zdraví, přičemž až 13 těchto složek bylo v javorovém sirupu nalezeno úplně poprvé.
Dnes jsme zjistili, že javorový strom má skutečně silné antioxidanty ‚, říká dr. Seer.
Mnoho z těchto antioxidantů, které mají prokazatelně protirakovinotvorné, antibakteriální a antidiabetické vlastnosti, jsou obsaženy v javorovém sirupu.
‚Lidé se stále více zajímají o zdravější možnosti ve stravování‚.
Jíž dříve bylo známo, že javorový sirup je plný přírodních minerálních látek a vitamínů, včetně zinku, manganu a vápníku. Stejné antioxidační složky se nalezly v bobulovém ovocí, a tohle je vzrušující pokrok, protože lidé předtím nespojovali sladidlo se zdravými biologickými vlastnostmi.
, Lidé jsou dnes mnohem více uvědomělí a znalí zdravotních výhod, které přinášejí přírodní jídla ‚, řekl dr.Seer.
Když používáme javorový sirup jako sladidlo, je potřeba samozřejmě vzít jedině 100% javorový sirup. Současná studie prokázala, že 50 procent Američanů si není vědomo toho, zda sirup který používají je skutečně pravý javorový sirup, nebo jen sirupem imitujícim pravý sirup…
Javorový sirup je jedinečný přírodní produkt. Je to jediný produkt v potravinářství, který pochází z mízy stromu. Během historie z jeho zdravotních účinků profitovali mnohé lidské kultury, používajíc ho jako lék na různé nemoci včetně chřipky, bolestí žaludku, vysokého krevního tlaku a cholesterolu. Vysoké hladiny zinku a manganu v javorovém sirupu jsou prospěšné pro zdraví srdce a vylepšují imunitní systém.